Salată de conopidă

Salată de conopidă

Conopida este una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care o putem consuma. Conține numeroase vitamine și minerale și este un puternic antioxidant. Astfel, consumul de conopidă ne ajută să elimininăm toxinele, îmbunătățește digestia și detoxifică organismul. De asemenea, întărește sistemul osos, protejează inima și contribuie la sănătatea pielii și a părului.

De aceea este ideal să o consumăm cât mai des crudă, bucurându-ne astfel de toți nutrienții pe care îi are.

Când alegem conopida trebuie să avem grijă să fie cât mai albă și curată. Să nu aibă pete închise și să nu fie lovită. Iar frunzele trebuie să fie verzi, nu uscate. Înainte de a fi gătită o putem păstra la frigider până la cinci zile.

Salata de conopidă este o gustare rapidă, hrănitoare și aromată. Nouă ne place tartinată pe pâine, alături de o salată de roșii cu oregano.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g conopidă
  • 1 lingură fulgi de ovăz
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras
  • țelină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură semințe de in
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm foarte bine conopida și o dăm crudă prin robotul de bucătărie. Adăugăm cățeii de usturoi, fulgii de ovăz, țelină (cam cât o nucă) și jumătate de ardei gras. Mixăm foarte bine, iar pentru că va ieși foarte groasă vom pune câte puțină apă.

2. Transferăm amestecul obținut într-un castron. Tocăm mărunt și cealaltă jumătate de ardei și o amestecăm cu conopida. Adăugăm zeamă de lămâie, semințele de in și sare după gust.

Asezonăm salata de conopidă cu puțin pătrunjel verde tocat mărunt și o servim cu drag!

 

Rețete din aceeași categorie:

Cremă de broccoli cu roșii

Salată de vinete



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *