Salată de vinete cu conopidă

Salată de vinete cu conopidă

Salată de vinete cu conopidă, o gustare delicioasă  și hrănitoare!

De obicei în perioada asta cam toată lumea are vinete puse la congelator, sau dacă nu putem cumpăra din comerț gata congelate și în felul asta sărim peste pasul coacerii. Și iată cum rețeta a devenit mult mai ușoară.

Vorbim de fapt de o salată simplă de vinete vegană, sau de post. Nu am făcut decât să înlocuiesc maioneza cu câteva buchețele de conopidă care o deschid la culoare. Am pus puțin cardamon pentru un gust ușor oriental și semințe de in și susan care o îmbogățesc cu nutrienți benefici pentru organism și îi oferă un aspect atrăgător.

 

INGREDIENTE:

  • 350 g vinete coapte
  • 150 g conopidă
  • 1/2 ceapă uscată
  • 1 lingură tahini
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • semințe de susan
  • semințe de in
  • cardamon (opțional)
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm vinetele, le uscăm, le înțepăm cu o furculiță și le punem la copt. Aici avem două variante: ori de coacem la flacăra de la aragaz, una câte una, ori la cuptor. Le întoarcem vinetele pe toate părțile și ne asigurăm că se coc uniform. Le curățăm de coajă. Cât sunt încă calde le tăiem cu un cuțit pe lung și cu o lingură scoatem pulpa și o punem într-o sită la scurs. Vom avea grijă să le curățăm de părțile arse. Le vom lăsă la scurs minim 2 ore, pentru că zeama va da un gust amar salatei și nu vrem acest lucru.

2. Pentru a mărunți vinetele coapte avem două variante, în funcție de textura pe care vrem să o obținem și de timpul pe care în avem. Le tocăm pe un fund de lemn cu un cuțit ascuțit, sau le punem la robotul de bucătărie. În prima variantă se mărunțesc, iar în a 2-a se fac pastă.

3. Buchețelele de conopidă le spălăm și le dăm într-un clocot.

4. Punem toate ingredientele într-un robot de bucătărie: vinetele și buchețele de conopidă, ceapa, tahini, un vârf de cuțit de cardamon și ulei de măsline. Mixăm foarte bine până se mărunțesc toate ingredientele. Adăugăm zeamă de lămâie și sare după gust și mixăm din nou.

5. Când este gata transferăm salata într-un castron, punem și semințele de in și de susan, amestecăm.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Humus cu sfeclă roșie

Cremă de broccoli cu roșii



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *