Șnițele din țelină cu ardei copți și tofu
O mâncare pur și simplu delicioasă și foarte ușor de preparat – Șnițele din felii de țelină la cuptor, cu ardei copți și cubulețe de tofu cu gust ușor afumat.
INGREDIENTE:
Pentru șnițele:
- țelină
- făină de grâu
- făină de porumb
- 3-4 căței de usturoi
- zeamă de lâmâie
- ulei de măsline
- sare, piper
Pentru garnitură:
- 1 ardei gras
- ardei mici
- 180 g tofu natur
- boia afumată
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm o țelină și o tăiem felii cam de 2 cm. Eu am folosit jumătate de țelină adică șase felii pentru două porții, dacă doriți să faceți mai multe puteți pune o țelină întreagă.
2. Fierbem feliile de țelină în apă cu sare. După care le strecurăm de apă și le lăsăm să se răcească.
Pornim cuptorul la 180 g.
3. Pregătim un amestec din 3-4 căței de usturoi dați prin presă, 1 lingură ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, sare, piper și 50-60 ml apă.
Separat punem într-o farfurie făină de porumb, iar în altă farfurie făină de grâu.
4. Vom da fiecare felie de țelină mai întâi prin amestecul lichid, apoi prin făina de porumb și la urmă prin făina de grâu. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem la cuptor (10-15 min pe o parte și 10-15 min pe cealaltă parte).
5. Tăiem tofu cubulețe, vom pune deasupra un pic de ulei de măsline, boia afumată, sare și amestecăm până sunt toate cubulețele acoperite uniform. Le coacem într-o tigaie fără să mai adăugăm ulei.
6. Ardeii doar îi spălăm, îi tăiem fâșii, îi stropim cu un pic de ulei și sare și îi coacem pe grătar.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: