Humus cu ardei copți

Humus cu ardei copți

Humusul îl cunoaștem cu toții, o specialitate libaneză preparată din năut, tahini (pastă de susan), zeamă de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Aceasta e varianta clasică, dar iubitorii de humus (cum sunt eu) știu că această rețetă se poate prepara în mai multe combinații. Fiecare are gustul ei aparte în funcție de ingredientele și condimentele pe care le folosim.

Toate variantele pornesc de la rețeta clasică de Humus descrisă mai sus. Dar putem opta pentru Guacamole humus, Humus cu sfeclă roșie, sau Humus cu ardei copți pe care o să o descriu în continuare.

 

INGREDIENTE:

  • 350 g năut fiert *
  • 300 g ardei copți
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri tahini
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriță boia de ardei afumată
  • sare

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Năutul trebuie să fie fiert (se lasă la înmuiat peste noapte, dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească).

2. Ardeii îi coacem cum ne este mai ușor, ori în cuptor, ori pe aragaz și îi curățăm.

3. Vom pune în robotul de bucătărie boabele de năut împreună cu ardeii copți și mixăm. Vom adăuga și celelalte ingrediente pe rând: cățeii de usturoi, boia de ardei, uleiul de măsline, zeama de lămâie și sarea la final, treptat, după gust.

Am asezonat humusul cu ardei copți cu semințe de in și l-am servit cu pâine de casă.

Poftă bună!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *