Chiftele din soia boabe

Chiftelele crocante din soia sunt oricând binevenite! Le putem servite alături de orice garnitură, sau chiar pe un platou de aperitive. Le putem adăuga inclusiv în meniul de sărbători alături de alte bucate vegane.
Sunt foarte gustoase și sățioase și în plus au o aromă ușor afumată și o culoare arămie. Se prepară foarte ușor, ori la tigaie, ori la cuptor, cum vă plac mai mult. Eu de ceva timp le fac doar la cuptor, mi se par mult mai gustoase și mai sănătoase, plus că nu sunt deloc uleioase.
INGREDIENTE:
- 2 cartofi medii
- 200 g soia boabe
- 40 -50 ml suc de roșii
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri făină grâu
- 4-5 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriță boia afumată
- coriandru
- mărar/pătrunjel verde
- sare/piper
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm cartofii cu tot cu coajă și îi fierbem. Când sunt gata îi curățăm și îi dăm prin răzătoarea mare.
2. Boabele de soia fierte le facem pastă cu un mixer vertical, sau le putem da la robot.
3. Amestecăm soia cu cartofii răzuiți, adăugăm sucul de roșii, pesmetul, făina de grâu, uleiul de măsline, un vârf de cuțit de coriandru, boia de ardei afumată, sare, piper, mărar sau pătrunjel verde tocat mărunt și cățeii de usturoi dați prin presă. Amestecăm foarte bine cu o lingură sau chiar cu mâna.
4. Formăm biluțe rotunde pe care le putem coace în tigaie, sau la cuptor. Eu le prefer la cuptor, astfel, așezăm biluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Și le dăm la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 30-35 min.
Putem servi chiftelele din soia alături de orice garnitură dorim, sau pur și simplu cu o salată de legume.
Poftă bună!
Încearcă și alte rețete de chiftele:
Buna! Mă tenteaza tare mult să fac și eu rețeta asta. Fiind incepatoare în ale bucătărelii, aș vrea să știu cum fierbi tu soia ( durata de timp, dacă mai pui vreun condiment în apă etc) și cartofii cât de mult se fierb , din moment ce ar trebui să poți să îi răzui. Ms frumos !
Bună Delia! Nu îți pot da un timp exact pentru că diferă în funcție de tipul de plită, cantitatea de apă, etc. De obicei fierb boabele de soia până se sfărâmă între degete. Iar cartofii îi înțepăm cu o furculiță și dacă intră ușor sunt gata.