Supă cremă de conopidă

Supă cremă de conopidă

Supele cremă se numără printre cele mai ușoare și rapide rețete pe care le putem prepara. Și sunt un mod ideal de a ne bucura de gustul legumelor aromate. Se poate servi atât la prânz, cât și la cină. Sunt hrănitoare și ușor de digerat.

Conopida este bogată în vitamine, minerale, acizi grași omega 3, fibre și este slabă în calorii. De asemenea, consumul de conopidă ajută digestia, întărește sistemul osos, întărește sistemul imunitar, contribuie la sănătatea pielii și a părului.

Iată cum preparăm o supă cremă de conopidă delicioasă:

 

INGREDIENTE:

  • 1 conopidă
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi medii
  • țelină (cam cât o nucă)
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper alb

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tăiem cuburi toate legumele, iar conopida o desfacem buchețele.

2. Punem legumele într-o oală încăpătoare și le acoperim cu apă. Adăugăm sare și piper, le acoperim cu un capac și le punem la fiert.

3. Când legumele au fiert (le verificăm cu o furculiță) le strecurăm de zeamă (pe care o păstrăm deoparte).

4. Adăugăm cățeii de usturoi și 2 linguri de ulei de măsline.

5. Folosim un mixer vertical și amestecăm supa până devine cremoasă. Dacă e prea groasă mai adăugăm din zeama de la fiert. Gustăm și potrivim de sare și piper.

O servim asezonată cu mărar verde și cu crutoane!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Supă cremă de ciuperci

Supă cremă de mazăre

Supă cremă de linte



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *