Cremă de tofu cu anghinare

Cremă de tofu cu anghinare

Crema de tofu cu anghinare este o gustare adaptată după o rețetă siciliană pe care o îndrăgeam foarte mult cu ani în urmă. Rețeta originală se prepară cu ton, anghinare, zeamă de lămâie și ulei de măsline.

Am înlocuit tonul cu tofu, pe care l-am preparat ca o brânză sărată și am pus câteva picături de ulei de in. Datorită acestui ulei crema noastră va avea un gust asemănător cu cel de ton, care se potrivește de minune cu porumbul fiert.

Anghinarea o găsiți în această perioadă doar conservată în ulei, sau sub formă de pastă. Oricare dintre cele două variante este bună.

Iată cum preparăm simplu și ușor o gustare delicioasă:

 

INGREDIENTE:

  • 200 g tofu natur
  • 2-3 linguri pastă de anghinare
  • zeamă de lămâie
  • 150 g porumb fiert
  • ulei de in
  • mărar verde

 

MOD DE PREPARARE:

1. Dăm tofu prin răzătoarea mare, îl stropim cu un pic de zeamă de lămâie și sare (un pic mai multă), îl acoperim și îl dăm la frigider pentru 15-20 minute. Vom obține o brânză sărată, asemănătoare cu telemeua.

2. Amestecăm tofu cu pasta de anghinare și cu câteva picături de ulei de in. Adăugăm boabele de porumb, mărarul verde tocat și verificăm dacă mai trebuie sare sau zeamă de lămâie. Punem doar câteva picături de ulei de in pentru că este foarte caloric, este ușor amărui și are gust de pește.

Opțional putem adăuga în plus măsline sau semințe de in. Este minunată tartinată pe pâine sau lipii, sau se poate folosi ca dressing pentru paste. La fel de bine o putem întinde pe jumătăți de ardei gras sau roșii cherry și obținem un aperitiv foarte gustos și inedit.

Poftă bună!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Salată de vinete sau Baba Ganoush

Salata de vinete sau Baba Ganoush

Roșii cu măsline și pesto

Rosii cu pestoLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *