Piure din mazăre

Piure din mazăre

Piureul este o garnitură excelentă pentru orice fel principal. Unde mai pui că este foarte ușor de făcut și nu necesită prea multă atenție. Este hrănitor, gustos, foarte aromat și atractiv datorită culorii vii pe care o dă mazărea.

Consumul de mazăre are o mulțime de avantaje pentru sănătatea organismului. Conține o cantitate mare de proteine și fibre, vitamine și minerale esențiale și foarte puține grăsimi. Printre principalele beneficii ale consumului de mazăre: întărește sistemul imunitar, mușchii și oasele, ajută digestia, previne îmbătrânirea prematură.

 

INGREDIENTE:

  • 350 g mazăre
  • 2 cartofi medii
  • 2 felii de țelină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm legumele, le tăiem cuburi și le punem la fiert în apă cu sare.

2. Când sunt fierte strecurăm apa (putem păstra o ceașcă din apa în care au fiert legumele pentru mai târziu). Mixăm cu un mixer vertical până se face ca o cremă groasă. Pentru a fi mai cremos putem pune câte puțin din apa de la legume și amestecăm. Gustăm și potrivim piure-ul de mazăre de sare și îl asezonăm cu puțin pătrunjel verde!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Piure de conopidă

Piure de broccoli



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *