Pate cu țelină și ciuperci

Pate cu țelină și ciuperci

Pateul cu țelină și ciuperci este o gustare perfectă, îl putem servi uns pe pâine de casă sau lipii alături de un platou mare de legume de sezon. Sau la fel de bine poate fi un aperitiv foarte gustos și aromat.

Se prepară ușor și este hrănitor, preparat cu ingrediente naturale, fără aditivi sau conservanți. Îl putem savura cu poftă împreună cu întreaga familie.

Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 80 g țelină
  • 150 g ciuperci
  • 1 ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 30 g fulgi de ovăz
  • 10 g miez de nucă
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 linguriță sare neagră
  • 1/2 linguriță boia de ardei afumată
  • piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi și îi călim 1-2 minute cu o lingură de ulei de măsline.

2. Ciupercile le spălăm, le feliem și le adăugăm peste ceapă împreună cu boia de ardei afumată, sare neagră și piper. Acoperim cu un capac și lăsăm ciupercile să se înmoaie.

3. Acoperim fulgii de ovăz cu apă și îi lăsăm 10-15 minute la hidratat.

4. Punem în robotul de bucătărie amestecul de ceapă cu ciuperci, țelina (pe care am fiert-o câteva minute), fulgii de ovăz (strecurați de apă), miezul de nucă, sosul de soia și mixăm foarte bine până se omogenizează. Verificăm dacă mai trebuie sare și piper și îl putem servi cu drag.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Pate de legume (raw)

Pastă tartinabilă de tofu cu linteși ciuperci



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *