Brioșe cu nuci și stafide

Brioșe cu nuci și stafide – cea mai simplă și rapidă rețetă de brioșe pufoase, cu doar câteva ingrediente.
Când ți-e poftă de ceva dulce dar nu ai mult timp la dispoziție, brioșele sunt cea mai bună variantă. Durează maxim 15 minute să le pregătim și 15 minute să se coacem și nu sunt deloc pretențioase. Pur și simplu amestecăm ingredientele de mai jos, le punem în formă și privim cu poftă cum cresc și se rumenesc. Cea mai grea parte este așteptatul, pentru că oricum cum sunt gata dispar una câte una…parcă nici nu au fost.
Din ingredientele de mai jos ies 16 brioșe. Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 260 g făină
- 170 ml suc de portocale (cam 3 portocale)
- 1 măr
- 50 g zahăr
- 1 lingură unt de arahide
- 50 g stafide
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță praf de copt
- esență de vanilie
- miez de nucă
MOD DE PREPARARE:
1. Acoperim stafidele cu apă și le lăsăm la hidratat 10-15 minute.
2. Adăugăm într-un castron făina cu zahărul, bicarbonatul, praful de copt și le amestecăm.
3. Curățăm mărul de coajă și de cotor și îl dăm la blender. Turnăm piureul de măr peste amestecul de făină împreună cu sucul de la portocale, esența de vanilie, untul de arahide și amestecăm foarte bine.
4. Adăugăm stafidele (pe care le-am strecurat de apă) și miezul de nucă mărunțit cu un cuțit. Amestecăm din nou să se uniformizeze și să nu aibă cocoloașe.
5. Punem cu o lingură din amestecul de brioșe în formele rotunde (pe care le-am tapetat cu puțin ulei de cocos), umplem cam jumătate de formă pentru a le lăsa loc să crească. Iar deasupra mai putem împrăștia câteva bucățele de nuci. Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 170g pentru 15-17 minute.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Brioșe cu ciocolată și fructe confiate