Pateuri cu brânză tofu și măsline

Pateuri cu brânză tofu și măsline

Pateuri cu brânză tofu și măsline – o alegere excelentă pentru mic dejun, sau o gustare între mese. Se pot mânca și calde și reci, alături de un ceai cald.

Am făcut un aluat simplu de pâine, pe care l-am dat cu ulei de cocos și l-am împăturit pentru a forma niște bule de aer care fac pateurile pufoase și fragede. Am umplut pateurile cu brânzică tofu sărată și cu măsline și am așteptat să se coacă și să se rumenească bine. Dacă doriți puteți adăuga în compoziție pătrunjel verde sau busuioc pentru un plus de aromă. Sunt foarte ușor de preparat și sunt foarte gustoase.

Din ingredientele de mai jos iese un corn pe care eu l-am împărțit în 20 de felii/20 de pateuri.

 

INGREDIENTE:

  • 280 g făină
  • 180 g apă caldă
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ulei de cocos
  • 1/2 lingură zahăr
  • sare

Pentru umplutură:

  • 180 g brânză tofu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • măsline

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm drojdia cu zahărul, adăugăm 50 ml apă caldă (nu fierbinte) și două linguri de făină și amestecăm din nou. Acoperim amestecul și îl lăsăm să crească de trei ori cât forma inițială.

2. Turnăm făina peste amestecul de drojdie, restul de 130 ml apă, 1 lingură ulei de măsline și sare și frământăm aluatul. Îl acoperim și îl lăsăm deoparte, la loc cald 1 oră.

3. Între timp putem pregăti compoziția: sfărâmăm brânza tofu cu o furculiță ca pentru tofletă. O transferăm într-un castron, adăugăm 1 lingură zeamă de lămâie și sare. Vrem să obținem o brânză acră și ușor sărată. Acoperim castronul și îl dăm la frigider pentru minim 30 minute.

4.  Dăm blatul de lucru cu ulei de cocos și întindem aluatul cu mâinile. Luam în mână o linguriță de ulei de cocos și întindem pe foaia de aluat. Împăturim aluatul ca și cum am împături un prosop. Când nu se mai poate împături îl transferăm în castron, îl acoperim din nou și îl lăsăm 30 la loc cald.

5. Întindem din nou aluatul încercând să facem o foaie cât mai subțire, întindem crema de brânză peste el, iar deasupra împrăștiem din belșug măsline mărunțite. Rulăm foaia și tăiem felii de 2 cm cu un cuțit ascuțit foarte bine. Așezăm feliile în tava tapetată cu hârtie de copt, puteți să le mai ornați cu câteva măsline și dăm tava la cuptor (preîncălzit la 200 g) pentru 25- 30 minute.

Le lăsăm să se răcească și le servim cu drag!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Plăcințele cu tofu și spanac

Turte pufoase cu legume

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *