Pilaf cu năut

Combinația de năut, sau linte, sau fasole cu orez formează o proteină completă. Adică o proteină ce conține toți cei 8 aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și dezvoltarea normală a organismului. Proteinele au rolul de a ne da senzația de sațietate/ saturație și ne dau energie; contribuie la refacerea țesuturilor, întărirea oaselor și dezvoltarea masei musculare și ajută arderile grăsimilor.
Separat năutul și orezul sunt proteine incomplete, dar împreună formează o proteină perfectă.
Pe lângă beneficiile nutriționale pe care le are acest pilaf, este ușor de preparat și foarte gustos. Vă las să încercați și să îmi spuneți cum vi se pare.
Din ingredientele de mai jos ies două porții de pilaf cu năut. Iată cum îl preparam:
INGREDIENTE:
- 200 g năut fiert *
- 100 g orez
- 1/2 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 6-8 roșii cherry /2 roșii normale
- 1/3 linguriță semințe de chimion
- busuioc uscat
- sare neagră
- piper
* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe DriedFruits.ro.
** Cumpără orez de pe DriedFruits.ro.
MOD DE PREPARARE:
1. Eu am folosit năut gata fiert, aveam pus la congelator. (Altfel, năutul se spală și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie îndepărtată spuma.)
2. Spălăm orezul și îl punem la fiert.
3. Separat curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Le călim 1 minut cu o lingură de ulei, iar apoi adăugăm ardeiul și roșiile feliate subțire, semințele de chimion, sarea neagră și piperul. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele 5 minute să se călească în zeama proprie. Adăugăm și năutul fiert și mai lăsăm câteva minute.
4. Strecurăm orezul și îl turnăm peste legume, acoperim din nou și lăsăm legumele să-și amestece aromele până scade zeama complet. Gustăm pilaful să verificăm dacă mai are nevoie de sare, sau piper și asezonăm cu pătrunjel verde și busuioc uscat. Se potrivește de minune cu jumătate de avocado feliat stropit cu un pic de zeamă de lămâie, oțet balsamic și semințe de susan.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Năut cu Garam Masala și cușcuș