Bulgur cu fasole și spanac
Rețeta de bulgur cu fasole și spanac face parte din categoria proteinelor complete. Adică proteinele care conțin toți cei 8 aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și dezvoltarea normală a organismului.
Bulgurul conține mai multe proteine, fibre, vitamine și minerale decât orezul și are un indice glicemic scăzut.
Se prepară ușor, este o combinație sățioasă și hrănitoare. Bulgurul l-am pregătit simplu, doar l-am aromat cu puțin pătrunjel și busuioc. Se potrivește minunat cu fasolele aromate, puțin picante.
Din ingredientele de mai jos ies două porții:
INGREDIENTE:
- 200 g fasole
- 100 g spanac
- 400 g roșii sau suc de roșii
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură sos de soia
- 3/4 linguriță pastă de ardei iute
- pătrunjel verde
- 100 g bulgur
- zeamă de lămâie
- sare
- busuioc uscat
- pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
1. Fasolele trebuie spălate și lăsate la înmuiat peste noapte. A doua zi strecurăm apa și acoperim din nou fasolele cu apă și le punem la fiert. Când încep să fiarbă vom strecura din nou apa, punem apă proaspătă și le punem din nou la fiert. De data asta le lăsăm pe foc până sunt fierte, dacă e nevoie mai completăm cu apă fierbinte.
Eu am avut boabe de fasole la congelator și am sărit peste acest pas.
2. Spălăm bulgurul în 2 ape, îl acoperim cu apă și îl fierbem până își dublează volumul.
3. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi și le călim 1-2 minute într-o lingură de ulei de măsline. Adăugăm roșiile tocate și curățate de pieliță/ sau sucul de roșii, fasolele și pasta de ardei iute, acoperim și lăsăm să fiarbă câteva minute.
4. Adăugăm și spanacul și sosul de soia, potrivim de sare și mai lăsăm câteva minute.
5. Strecurăm bine bulgurul, îl stropim cu un pic de zeamă de lămâie, sare, pătrunjel verde tocat și busuioc uscat.
6. Așezăm pe farfurie un strat de bulgur, deasupra acoperim cu fasole cu spanac, asezonăm cu pătrunjel verde tocat și servim cu drag.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: