Ciuperci sote

Ciuperci sote

Cea mai simplă rețetă de ciuperci sote, gustoase și aromate. Avem nevoie doar de ciuperci și condimentele potrivite și în doar 20 minute sunt gata.

Le putem servi la prânz sau cină, alături de orice garnitură dorim. Eu le-am completat cu un piure de mazăre și o salată mare de legume.

 

INGREDIENTE:

  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • sare neagră
  • cimbru
  • mărar
  • piper

 

MOD DE PREPARARE:

1.  Spălăm ciupercile bine și le feliem un pic mai gros.

2. Curățăm cățeii de usturoi, îi dăm prin presă și îi punem într-o tigaie întinsă împreună cu uleiul de măsline. Călim usturoiul 1-2 minute, apoi adăugăm ciupercile feliate, amestecăm și le lăsăm până se înmoaie.

3. Punem și zeama de lămâie, sare neagră, cimbru, mărar, piper. Le lăsăm să se rumenească puțin și să se amestece aromele, având grijă să amestecăm des.

Eu am servit delicioasele ciuperci sote alături de un piure de mazăre!

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Ciulama de ciuperci

Fâșii de ciuperci pleurotus (Pulled Pork) cu cartofi la cuptor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *