Chec cu portocale

Chec cu portocale

Checul de portocale este o rețetă simplă și rapidă de desert, minunată pentru situații când nu ai mult timp la dispoziție. Se prepară ușor și este pur și simplu delicios, fraged în interior, cu o crustă ușor crocantă, caramelizată.

Puteți folosi orice fel de citrice doriți, doar să respectați cantitatea de suc. Eu am testat rețeta cu portocale, sau grefe, sau mandarine, sau chiar combinate. Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 200 g făină
  • 60 g zahăr
  • 240 ml suc de portocale
  • 30 ml ulei de cocos
  • 1 lingură zeamă de lâmăie
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 15 g amidon
  • 1 linguriță praf de copt
  • un vârf de cuțit de turmeric
  • esență de vanilie
  • miez de nucă
  • un praf de sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm toate ingredientele solide și separat pe cele lichide.

2. Turnăm amestecul lichid peste cel solid și amestecăm.

3. Adăugăm și miezul de nucă mărunțit cu un cuțit și amestecăm din nou.

4. Turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit o tavă de cozonac). Deasupra așezăm câteva felii subțiri de portocală, iar peste portocală împrăștiem câte puțin zahăr care se va carameliza și va da un gust și aspect deosebit.

5. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 170 grade) pentru 40 – 45 minute. Scoatem checul din tavă, îl lăsăm să se răcească bine și îl servim cu drag!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Chec cu banane și scorțișoară (Banana bread)

Tiramisu cu chec și cremă de roșcove



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *