Pateuri și trigoane cu tofu (din foietaj)

Pateuri și trigoane cu tofu (din foietaj)

Aluatul foietaj este o variantă foarte rapidă și accesibilă pentru a prepara tot felul de trigoane, pateuri, saleuri, melcișori, sau orice forme mai doriți să le dați, dulci sau sărate. Este vorba de acel aluat gata făcut, proaspăt pe care îl găsim la magazin. La interior vom găsi foi gata făcute care trebuie doar decupate, umplute și coapte.

 

INGREDIENTE:

  • 1 kg foietaj
  • 360 g tofu natur
  • 3 linguri chia
  • 2-3 zeamă de lămâie
  • 55 ml lapte
  • turmeric
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a prepara compoziția vom sfărâma brânza tofu cu o furculiță ca pentru tofletă. O transferăm într-un castron, adăugăm zeamă de lămâie și sare. Vrem să obținem o brânză acră și ușor sărată. Acoperim castronul și îl dăm la frigider pentru minim 30 minute. În același timp, amestecăm cele trei linguri de chia cu lapte, acoperim și punem compoziția la frigider. După 30 minute vom turna chia peste brânză și amestecăm.

 

2. Întindem foile de aluat pe rând și le decupăm în funcție de modelul pe care dorim să îl obținem. Punem pe fiecare compoziție de tofu și le închidem marginile apăsând cu o furculiță.

 

3. Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dacă doriți le ungeți cu un amestec de ulei de cocos topit și turmeric. Dăm tavala cuptor (preîncălzit la 200° C) pentru 15 minute, sau până încep să se rumenească.

 

Le putem servi și calde dar reci sunt și mai bune.

 

Să aveți poftă!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Pateuri cu tofu și măsline

Plăcințele cu tofu și spanac



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *