Supă de legume

Supă de legume

O supă de legume plină de vitamine este mereu binevenită la masa noastră. Unde mai pui că este foarte gustoasă, apetisantă și se prepară ușor.  Este o mâncare minunată pentru primul fel al prânzului, sau pentru o cină ușoară în orice sezon.

Rețeta este versatilă și se poate modifica în funcție de gustul fiecăruia, sau de anotimp. Putem înlocui anumite ingrediente, sau le putem elimina complet pe cele care nu ne plac.

Mai multe rețete de supe și ciorbe găsiți aici  Supe și Ciorbe!

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov mediu
  • 2 felii de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras
  • 100 g mazăre
  • 3 cartofi medii
  • 50 g fideluțe sau tăiței
  • pătrunjel verde
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm toate legumele de coajă, le spălăm și le tocăm mărunt (ceapa, țelina, rădăcina de pătrunjel) și bucăți mai mari (ardeiul), felii (morcovul) și cuburi (cartofii și roșiile).

2. Călim ceapa 2 minute într-o lingură de ulei, apoi adăugăm roșiile. Eu am folosit 2 roșii medii, coapte bine.

3. Punem și restul legumelor pe care le-am tocat și acoperim cu apă (preferabil fierbinte pentru a grăbi fierberea). Punem și sare și lăsăm supa să fiarbă.

4. Lăsăm să dea în clocot, iar apoi punem și mazărea.

5. Când legumele sunt fierte adăugăm fideluțele, sau tăițeii. Fideluțele mele aveau timp de fierbere 5 minute, așa că le-am lăsat să fiarbă amestecând des să nu se prindă.

6. Oprim focul, asezonăm cu pătrunjel sau mărar verde tocat mărunt. Acoperim oala cu un capac 10-15 minute să se amestece ultimele arome între ele, iar apoi o putem servi.

Poftă bună!

 

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Ciorbă de legume cu tăiței de casă

Supă cremă de linte



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *