Salată de vinete în stil grecesc

Salată de vinete în stil grecesc

Pentru cei care iubesc vinetele, la fel de mult ca mine, niciodată nu avem prea multe rețete de salată de vinete. Așa că am descoperit o rețetă grecească, un pic diferită ca și mod de preparare, dar foarte gustoasă, fresh și aromată.

Vinetele conțin 92 % apă, 4 % carbohidrați, 1,3% fibre și 1,3 % proteine. În plus, sunt bogate în vitamine și minerale benefice pentru organism.

 

INGREDIENTE:

  • 2 vinete coapte
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 1/2 castravete
  • pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • zeamă de lămâie
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm vinetele, le uscăm, le înțepăm cu o furculiță și le coacem în cuptor, sau pe aragaz. Le curățăm de coajă. Cât sunt încă calde le tăiem cu un cuțit pe lung și cu o lingură scoatem pulpa și o punem într-o sită la scurs. Le curățăm de părțile arse și le lăsăm la scurs minim 2 ore, pentru că zeama va da un gust amar salatei și nu vrem acest lucru.

2. Între timp putem pregăti restul legumelor. Curățăm și tocăm mărunt ceapa, roșia și castravetele, iar cățeii de usturoi îi dăm prin presă.

3. Tocăm vinetele pe un fund de lemn cu un cuțit ascuțit până se mărunțesc bine.

4. Amestecăm toate legumele, adăugăm pătrunjel tocat mărunt din belșug, ulei de măsline, oțet balsamic, un pic de zeamă de lămâie, sare și piper după gust.

Servim salata de vinete tartinată pe felii de pâine de casă sau lipii.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Salată de vinete sau Baba Ganoush

Salata de vinete sau Baba Ganoush

Salată de vinete cu conopidă

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *