Cartofi wedges la cuptor
O rețetă simplă de cartofi wedges la cuptor, ideali ca și garnitură alături de orice fel principal.
Crocanți și aromați la exterior și moi în interior, acești cartofi wedges sunt delicioși. Eu i-am servit alături de un sos de avocado cu roșii și falafel.
Ne-am obișnuit de ceva timp să înlocuim prăjitul în ulei cu coptul în cuptor pentru mâncăruri precum chiftele, legume pane, sau cartofi pai. Sunt mult mai gustoase, mai sănătoase și nu sunt atât de uleioase. Vă recomand să încercați!
INGREDIENTE:
- 4 cartofi
- ulei de măsline
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură sirop de agave (sau miere)
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură drojdie inactivă
- pătrunjel sau mărar verde
- condimente: boia de ardei afumată, oregano, cimbru, sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm, spălam cartofii și îi tăiem sferturi. Îi uscăm foarte bine într-un prosop de hârtie.
2. Separat amestecăm într-un castron 2 linguri ulei de măsline cu sosul de soia și siropul de agave. Adăugăm cățeii de usturoi dați prin presă, pătrunjel verde, sau mărar tocat mărunt, drojdia inactivă, câte jumătate de linguriță de boia afumată, oregano, cimbru, sare și piper după gust. Amestecăm foarte bine.
3. Punem cartofii și amestecăm până se distribuie condimentele uniform.
4. Așezăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 25 – 30 min. Îi lăsăm 15 min pe o parte, îi întoarcem și îi mai lăsăm 15 min.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: