Brânză cu smântână vegane
Din categoria rețetelor reconstituite face parte și brânza cu smântână și mămăliguță. Am făcut o brânză din tofu, pe care o putem face un pic mai sărată, sau o putem lăsa mai simplă, în funcție de brânza pe care vreți să o imite. Cu o smântână din caju, minunat de cremoasă și fină și mămăliguță caldă.
Se prepară foarte ușor, este foarte gustoasă și hrănitoare. Este o variantă foarte bună pentru perioada postului, dar nu numai.
INGREDIENTE:
- 180 g brânză tofu natur
- 50 g caju
- 75 ml apă
- 20 g miez de semințe floarea soarelui
- zeamă de lămâie
- sare
- 1 lingură drojdie nutrițională (opțional)
MOD DE PREPARARE:
1. Nucile caju trebuie să stea la hidratat 4 ore, sau 30 min în apă opărită. Peste caju am pus și miezul de floarea soarelui, să stea la hidratat. După acest timp le strecurăm de apă și le transferăm în blender. Adăugăm zeamă de lămâie, drojdie inactivă, sare și apă. Eu am pus cam 4 linguri de zeamă de lămâie, dar vă recomand să gustați smântâna și să o acriți cât vă place. Mixăm foarte bine până capătă o consistență cremoasă și fină.
2. Tofu îl sfărâmăm cu o furculiță, îl stropim cu un pic de zeamă de lămâie și sare. Îl acoperim și îl lăsăm la frigider pentru minim 30 minute.
3. Amestecăm brânza cu smântână și gustăm să vedem dacă mai trebuie sare. Dacă doriți puteți pune și mărar sau pătrunjel verde tocat mărunt.
Servim brânza cu smântână cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: