Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă
Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă – am ales să combin cele trei intrediente pentru a crea o mâncare nutritivă. Iar cu condimentele potrivite obținem un gust autentic, specific bucătăriei indiene. O rețetă foarte simplă dar deosebit de gustoasă și aromată.
Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 300 g spanac
- 200 g năut fiert
- 50 g hrișcă
- 200 ml lapte vegetal
- 1/2 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1/2 ardei gras
- 1/2 linguriță coriandru
- semințe chimion
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm ceapa și cățeii de usturoi, le tocăm mărunt și le călim 2 minute cu o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare.
2. Adăugăm ardeiul tocat, spanacul și năutul fiert. Le lăsăm 5 minute la foc mic, apoi turnăm laptele.
3. Punem și condimentele, sare, piper după gust, coriandru și câteva semințe de chimion. Spălăm hrișca în 2-3 ape și o punem peste legume. Acoperim și lăsăm să fiarbă, având grijă să amestecăm des.
4. Când sunt fierte toate legumele și zeama a scăzut complet, oprim focul. O putem gusta pentru a verifica dacă mai trebuie sare, sau piper și o putem servi.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: