Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă

Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă

Mâncare indiană de spanac cu năut și hrișcă – am ales să combin cele trei intrediente pentru a crea o mâncare nutritivă. Iar cu condimentele potrivite obținem un gust autentic, specific bucătăriei indiene. O rețetă foarte simplă dar deosebit de gustoasă și aromată.

Iată cum o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 300 g spanac
  • 200 g năut fiert
  • 50 g hrișcă
  • 200 ml lapte vegetal
  • 1/2 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 linguriță coriandru
  • semințe chimion
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm ceapa și cățeii de usturoi, le tocăm mărunt și le călim 2 minute cu o lingură de ulei într-o tigaie încăpătoare.

2. Adăugăm ardeiul tocat, spanacul și năutul fiert. Le lăsăm 5 minute la foc mic, apoi turnăm laptele.

3. Punem și condimentele, sare, piper după gust, coriandru și câteva semințe de chimion. Spălăm hrișca în 2-3 ape și o punem peste legume. Acoperim și lăsăm să fiarbă, având grijă să amestecăm des.

4. Când sunt fierte toate legumele și zeama a scăzut complet, oprim focul. O putem gusta pentru a verifica dacă mai trebuie sare, sau piper și o putem servi.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Năut cu garam masala și cușcuș

Tofu cu orez (Tikka Masala)



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *