Bruschete din făină de năut cu morcov

Bruschete din făină de năut cu morcov

Bruschetele din făină de năut și morcov cu cremă de humus și legume sunt un aperitiv inedit și foarte gustos. Se prepară foarte ușor și credeți-mă, vor fi cu siguranță apreciate.

Facem un amestec asemănător cu cel de omletă de năut, doar că în loc de tigaie, îl coacem la cuptor. Îl acoperim cu un strat de humus delicios și deasupra ornăm cu ce legume dorim. Cât de simplu sună, exact așa și este.

 

INGREDIENTE:

Pentru bruschete:

  • 200 g făină de năut*
  • 3 linguri chia**
  • 1 morcov
  • 1/2 linguriță turmeric***
  • sare, piper

Pentru humus:

  • 200 g năut fiert
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură tahini
  • zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Pentru ornat:

  • 1 avocado
  • măsline
  • 1 felie țelină
  • 1 morcov
  • oregano

* Cumpără Făină de năut la cel mai bun preț de la DrMax.ro  și beneficiază de ridicare gratuită din farmacie.

** Cumpără chia de pe Vegis.ro

*** Cumără turmeric de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru a pregăti foaia pentru bruschete: punem făina de năut într-un bol, o acoperim cu apă minerală, amestecăm și o lăsăm minim o oră. Separat amestecă semințele de chia cu 3 -4 linguri de apă și le punem la frigider tot pentru o oră.

2. Amestecăm făina de năut cu chia (pe care am dat-o prin blender), morcovul curățat și dat prin răzătoare, turmeric, sare și piper. Dacă amestecul iese prea gros mai punem un pic de apă. Trebuie să obținem o pastă groasă pe care o întindem într-o foaie subțire într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. O dăm la cuptor (preîncălzit la 170 g) și o lăsăm 10-15 minute, sau până începe să se rumenească.

 

3. Pentru humus dăm la blender toate ingredientele, dacă este prea gros mai punem un pic de apă.

4. Pregătim legumele pentru ornat: le curățăm și le tăiem cubulețe.

5. Întindem humusul uniform peste foaia coaptă (păstrăm o lingură de humus pentru mai târziu), iar deasupra presărăm cubulețele de legume.

6. Lingura de humus pe care am păstrat-o o amestecăm la blender cu jumătate de avocado (sau cât vă rămâne după ornat) și un pic de zeamă de lămâie. O punem într-un posh, sau într-o pungă decupată la un colț și decorăm bruschetele cum ne place. Asezonăm cu un pic de oregano și dăm din nou tava la cuptor pentru 10 minute.

 

7. Porționăm bruschetele și le servim cu drag!

 

Recomandări de unde poți cumpăra Făină de năut la cele mai bune prețuri:

 

Rețete din aceeași categorie:

Clătite cu ciuperci și spanac

Mic dejun veggie

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *