Supă cremă de roșii

O supă cremă potrivită pentru orice sezon este cea de roșii. Vara o preparăm din roșii proaspete, iar iarna putem folosi roșii la conservă. Secretul stă în ingredientul principal, roșiile trebuie să fie suculente, cât mai coapte pentru ca supa să iasă aromată și gustoasă.
Se prepară foarte repede, fără prea multe bătăi de cap și poate fi servită la prânz, la primul fel, sau la cină. Este bună și caldă și rece, cu un pic de busuioc și cu crutoane aromate. Din ingredientele de mai jos ies patru porții de supă cremă.
INGREDIENTE:
- 800 g roșii coapte bine
- 2 linguri de bulion
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 1 felie țelină
- 1/2 linguriță zahăr
- busuioc
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tocăm ceapa, cățeii de usturoi, ardeiul gras, țelina și morcovul. Le călim 2 minute cu o lingură de ulei de măsline. Nu prea contează cum le tăiem pentru că oricum le vom blendui, așa că nu trebuie să ne chinuim.
2. Roșiile le opărim câteva secunde pentru a le putea curăța ușor de coajă. Le tocăm și pe acestea și le adăugăm peste legume.
3. Turnăm 100 ml apă fierbinte, acolerim cu un capac și lăsăm supa să fiarbă. Dacă veți considera că mai trebuie apă mai puteți completa. Dar să aveți grijă să nu puneți prea multă, altfel supa va ieși foarte lichidă.
4. Adăugăm și condimentele: busuioc (verde sau uscat), zahăr și sare.
5. Când sunt fierte toate legumele stingem focul și lăsăm supa deoparte 5-10 minute. Folosim un mixer vertical și amestecăm supa până devine cremoasă. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare.
Pentru crutoane:
Tăiem câteva felii de pâine cubulețe mici, cam 3 – 4 felii/ la 2 porții. Punem cubulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le stropim cu un pic de ulei de măsline, usturoi granulat, busuioc, oregano și sare. Le amestecăm să ajungă uleiul și condimentele peste tot și le dăm la cuptor (preîncălzit la 160 g) pentru 15 minute. Le amestecăm și le mai lăsăm 10 minute, sau până încep să se rumenească.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: