Poale-n brâu cu tofu și stafide

Poale-n brâu cu tofu și stafide

Nu este deloc greu să facem plăcinte vegane, sau de post delicioase.

Astăzi am încercat să reconstitui binecunoscuta rețetă de Poale-n brâu. Zis și făcut, am făcut un aluat pufos care a crescut foarte frumos și o compoziție din tofu natur, dulce și aromată. Am împachetat brânzoaicele, le-am copt și le-am savurat cu poftă.

Sunt foarte ușor de făcut și ies atât de pufoase încât nici nu îți dai seama că nu conțin ingredientele originale. Au și culoarea aceea galbenă apetisantă de la pudra de turmeric.

Iată cum le preparăm:

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 260 ml apă minerală
  • 100 ml apă calduță
  • 560 g făină
  • 50 g ulei
  • 50 g zahăr
  • 7 g drojdie
  • 1 lingură semințe de in
  • 1 lingură semințe chia
  • esență vanilie
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 360 g tofu natur
  • 100 ml suc de portocale
  • 30 g zahăr
  • 2-3 linguri griș
  • esență rom
  • 150 g stafide

 

MOD DE PREPARARE:

1. Punem într-un castron drojdia cu o lingură de zahăr, o lingură de făină și 100 ml apă calduță. Amestecăm să nu se formeze cocoloașe, acoperim și lăsăm drojdia să se activeze 10-15 min.

2. Separat amestecăm restul de făină cu restul de zahăr, semințele și un praf de sare. Turnăm deasupra drojdia activată, o lingură de esență de vanile, apa minerală treptat și începem să frământăm aluatul. Adăugăm și uleiul, turnăm câte puțin în mână și frământăm până aluatum devine pufos. Acoperim castronul și lăsăm aluatul să crească 1 oră sau până își dublează volumul.

3. Între timp pregătim compoziția de tofu pentru poale-n brâu: punem în robotul de bucătărie brânza tofu, sucul de portocale, zahărul și esența de rom. Mixăm, iar apoi adăugăm 2-3 linguri de griș pentru a o face mai groasă. Punem și stafidele în crema de brânză și amestecăm bine.

 

4. Împărțim aluatul în două și întindem din fiecare câte o foaie pe blatul tapetat cu făină. Îl decupăm în pătrate egale. Punem cam 1-2 linguri de compoziție pe fiecare, iar apoi o închidem unind două colțuri opuse, iar apoi celelalte două.

 

5. Le mai lăsăm să crească în tavă 30 minute, iar apoi le ungem cu un amestec făcut din 2 lingură ulei de cocos topit, 1 linguriță îndulcitor și 1/2 linguriță turmeric. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 200 g) pentru 10 minute, după care dăm la 180 g și îl mai lăsăm cam 10-15 min, sau până se rumenesc.

Poftă bună la poale-n brâu!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Plăcintă cu tofu și stafide

Melci cu miez de nucă

Melci cu nuca



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *