Brioșe cu dovlecel și morcov

Brioșe cu dovlecel și morcov

Brioșe cu dovlecel și morcov:

Când ești în pană de idei și nu știi ce să mai pregătești pentru micul dejun și dacă mai ai și un public mofturos dimineața…încearcă brișele cu morcov și dovlecel.

Se pot face și de seara și dimineața să le servim reci. Sunt pufoase, hrănitoare și gustoase. Se prepară ușor și nu necesită mult timp, iar cel mai greu lucru e să aștepți să se coacă.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g făină
  • 180 g tofu
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml apă minerală
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri oțet
  • 20 ml borș sau zeamă de lămâie
  • 30 ml ulei
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 lingură semințe de in
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel/ mărar verde
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm într-un castron ingredientele solide: făina, praful de copt, bicarbonat, turmeric, semințe de in și sare. Separat pregătim legumele: curățăm morcovul și dovlecelul și îi dăm prin răzătoarea mare, ceapa, mărarul și pătrunjelul tocate foarte mărunt. Iar pentru al 3-lea amestec punem brânza tofu în robotul de bucătărie cu 2 linguri zeamă de lămâie și sare și mixăm.

 

2. Adăugăm brânza peste amestecul solid, iar apoi și legumele. Bicarbonatul îl amestecăm cu două linguri de oțet și îl punem peste amestecul de brioșe.

3. Amestecăm și adăugăm uleiul, borșul și apoi apa minerală, treptat. În funcție de cât de gros este amestecul puteți adăuga apă mai multă sau mai puțină. Trebuie să obținem o cremă groasă care curge foarte greu.

 

4. Punem cu o lingură din amestecul de brioșe în formele rotunde (pe care le-am tapetat cu puțin ulei), umplem cam 3/4 din formă pentru a le lăsa loc să crească. Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 170g pentru 20-25 minute, sau până încep să se rumenească.

Poftă bună la brioșe cu dovlecel și morcov!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Brioșe cu nuci și stafide

Brioșe mic dejun cu morcov

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *