Mâncare de cartofi cu broccoli și soia în stil indian

Mâncare de cartofi cu broccoli și soia în stil indian

Mâncarea de cartofi cu broccoli și soia în stil indian este o rețetă pentru orice zi a săptămânii. Pentru atunci când nu ai un răspuns la întrebarea „Ce mâncăm azi?”. Este o mâncare rapidă și ușor de preparat, dar deosebit de delicioasă datorită aromelor puternice orientale.

Iată cum o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 4 cartofi
  • 150 g soia boabe fiartă
  • 150 g buchețele broccoli
  • 2 roșii mari
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • rădăcină ghimbir
  • 1/2 ardei iute
  • semințe de chimion
  • 1/2 linguriță curcumă
  • 1/2 linguriță garam masala
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi punem la fiert în apă cu sare. Nu îi vom lăsa să fiarbă complet, ci doar până încep să se înmoaie.

2. Curățăm și tocăm mărunt ceapa, cățeii de usturoi și rădăcina de ghimbir (cam 1 cm). Călim cele 3 ingrediente 2 minute cu o lingură de ulei. După care adăugăm roșiile, curățate de coajă și tocate.

3. Tăiem broccoli în buchețele mici și le spălăm foarte bine.

4. Soia trebuie spalată și lăsată la înmuiat 12 h, după care strecurăm apa și o punem la fiert. Eu aveam boabe de soia puse la congelator, așa că mi-a fost mult mai ușor.

5. Adăugăm buchețelele de broccoli, soia, ardeiul iute tocat mărunt și condimentele (curcumă, garam masala, câteva semințe de chimion, sare și piper). Punem și cartofii strecurați de apă.

6. Acoperim cu un capac și lăsăm mâncarea să fiarbă până scade zeama complet. Trebuie să avem grijă să amestecăm des pentru că nu vrem să se prindă.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Mâncare de linte și broccoli

Năut cu garam masala și cușcuș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *