„Tochitură” din legume

„Tochitură” din legume

Am primit o cerere sau o provocare să fac o „tochitură” vegană cu mămăliguță. Am încercat să combin gusturile în așa fel încât să semene cu preparatul original. Nu e prima oară când legumele ne surprind plăcut și probabil nici ultima. A ieșit un preparat delicios, o imitație foarte bună, cu un gust mai bun decât varianta originală.

Așa că dacă aveți curiozități sau pofte de acest gen, sau dacă pur și simplu vreți să faceți o mâncare proteică de tofu cu cârnăciori, dovlecel și mămăliguță trebuie să încercați această rețetă.

 

INGREDIENTE:

  • 1 dovlecel
  • 180 g tofu natur
  • 180 g tofu afumat
  • 50 g făină de năut
  • cârnați Verdino
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • zeamă de lămâie
  • boia afumată
  • turmeric
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

 

1. (Foto – de la stânga la dreapta) Dovlecelul îl curățăm de coajă, îl tăiem felii și îl amestecăm cu ceapa verde, un cățel de usturoi tocate, un pic de ulei de măsline și sare.

2. Jumătate din cubul de tofu afumat îl tăiem cubulețe și îl amestecăm cu o linguriță boia afumată, o lingură zeamă de lămâie, sare și piper.

3. Făina de năut o acoperim cu apă minerală, amestecăm și o lăsăm deoparte 15-20 min. Adăugăm cealaltă jumătate de cub de tofu afumat dat prin răzătoarea mare, 1/2 linguriță turmeric, un cățel de usturoi dat prin presă, sare și piper.

4. Cubul de tofu natur îl pasăm cu o furculiță și îl mărunțim bine. Îl amestecăm într-un castron cu 1-2 linguri zeamă de lămâie și sare. Trebuie să obținem un gust asemănător cu cel al brânzei sărate.

5. Vom lăsa cele patru castroane cam 30 min deoparte să aibă timp să se amestece aromele. Între timp putem face mămăliguța, sau coace cârnații pe grătar.

6. În aceeași ordine a castroanelor: coacem feliile de dovlecei, le scoatem deoparte și folosim aceeași tigaie pentru a prăji cuburile de tofu cu un strop de ulei de măsline. Amestecul de făină de năut cu tofu îl împărțim în două forme rotunde și îl coacem în tigaie pe ambele părți.

Le aranjăm în farfurie cum ne place mai mult, asezonăm cu un pic de pătrunjel verde și vă urăm Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Fâșii de ciuperci pleurotus (Pulled Pork) cu cartofi la cuptor

Mâncare de năut în stil indian cu orez roșu



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *