Tocăniță de ceapă cu linte roșie

Tocănița de ceapă cu linte roșie este o rețetă fascinantă din bucătăria franțuzească. O mâncare foarte aromată de ceapă caramelizată ușor picantă, care se potrivește minunat cu mămăliguță caldă sau castraveți murați.
INGREDIENTE:
- 2 cepe albe
- 2 cepe roșii
- 150 g linte roșie
- 3 roșii mari
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură bulion
- 1/2 linguriță pastă de ardei iute
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- sare, piper
* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm ceapa, o tăiem julien și o călim câteva minute cu 1-2 linguri de ulei de măsline. Trebuie să avem grijă să amestecăm des pentru că nu vrem să se prindă sau să se ardă.
2. Adăugăm roșiile curățate și tăiate cubulețe și cățeii de usturoi dați prin presă. Acoperim cu un capac și lăsăm 10 -15 minute să fiarbă la foc mic.
3. Lintea roșie o spălăm în câteva ape și o firbem separat.
4. Adăugăm și lintea fiartă în tocăniță împreună cu o lingură de bulion, pastă de ardei iute, foaia de dafin, cimbru, sare și piper. O lăsăm să fiarbă acoperită cu un capac 15 minute cât să își amestece aromele, iar apoi luam capacul și o lăsăm să fiarbă la foc mic până scade aproape de tot zeama de la legume.
Tocănița de ceapă cu linte roșie se potrivește minunat cu mămăliguță caldă și cu castraveți murați.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Tocăniță de ardei copți cu ciuperci