Conopidă gratinată

Conopidă gratinată, o rețetă simplă dar foarte gustoasă. Pentru un plus de proteine și pentru că am considerat că se potrivesc foarte bine, am combinat buchețelele de conopidă cu boabe de soia. Dar la fel de bine putem înlocui soia cu năut.
Este un fel de mâncare care poate fi servită atât ca și gustare, cât și ca fel principal.
Conopida este considerată una din cele mai sănătoase legume și nu ar trebui să lipsească din bucătăria noastră. Are doar 25 de calorii/100 g și este bogată în vitamine (vitamina C, K, E, B6) și minerale (calciu, magneziu, fier, zinc, seleniu, potasiu, fosfor).
Așadar, iată cum preparăm conopidă gratinată la cuptor cu soia boabe:
INGREDIENTE:
- 1 conopidă
- 200 g soia boabe fiartă
- 100 g făină năut
- 200 ml apă minerală
- 2 căței de usturoi
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 lingură drojdie inactivă
- 1 linguriță bicarbonat
- zeamă de lămâie
- pătrunjel verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm făina de năut cu apa minerală și o lăsăm deoparte minim 30 minute. După care vom adăuga cățeii de usturoi dați prin presă, turmeric, drojdie inactivă, bicarbonat stins cu 1 -2 linguri de zeamă de lămâie, sare și piper.
2. Conopida o tăiem în două și o curățăm de frunze și cotor. Punem o cratiță cu apă la fiert, iar în momentul în care începe să fiarbă apa adăugăm conopida, o acoperim cu un capac și o lăsăm să fiarbă 5 minute. O scoatem din apă, o lăsăm să se răcească, iar apoi o desfacem în buchețele.
3. Folosim o tavă termorezistentă tapetată cu un pic de ulei de măsline. Punem buchețele de conopidă împreună cu boabele de soia, sare și piper și amestecăm. Deasupra turnăm amestecul din făina de năut și asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt. Opțional putem împrăștia un pic de parmezan Parveggio.
4. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 30-40 minute, sau până se rumenește frumos.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: