Cartofi striviți cu cremă de tofu

Cartofi striviți cu cremă de tofu

Atunci când vrei să pregătești o garnitură care să se potrivească cu orice fel principal, trebuie neapărat să încerci cartofii striviți la cuptor cu cremă de tofu.

Se prepară ușor, sunt inediți și delicioși.

Rețeta este destul de versatilă, îi puteți prepara după cum doriți: sunt foarte buni și simpli, doar cu condimente, sau cu un pic de parmezan Parveggio, sau cu cremă de tofu.

 

INGREDIENTE:

  • 7 cartofi (sau câți doriți să pregătiți)
  • 1 cub de tofu natur
  • zeamă de lămâie
  • 2 cepe verzi
  • mărar verde
  • cimbru uscat
  • oregano
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Alegem cartofii să aibă o formă cât mai uniformă și să nu aibă imperfecțiuni. Îi spălăm foarte bine și îi ștergem cu un prosop de hârtie. Îi înțepăm de câteva ori cu o scobitoare și îi dăm cu ulei de măsline. Apoi îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor (preîncălzit la 200 g) pentru aprox 40 minute, sau până îi putem înțepa ușor cu o furculiță.

2. Între timp pregătim crema de tofu: punem în robotul de bucătărie cubul de tofu sfărâmițat, cele două cepe mărunțite, mărar verde și zeamă de lămâie și sare după gust. Pentru că va fi foarte groasă vom pune câte un pic de apă și mixăm.

3. Când sunt gata cartofii îi strivim cu grijă folosind ori un zdrobitor pentru piure, ori fundul unui pahar. Îi condimentăm cu sare, piper, cimbru și oregano și îi dăm din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

4. După acest timp îi ornăm cu crema de tofu folosind un posh, sau o pungă decupată la un colț și îi asezonăm cu mărar verde. În acest moment cartofii sunt suficient de copți, așa că îi putem servi ca atare, sau îi mai putem da 10 minute la cuptor dacă vrem să capete și crema de tofu gust și aspect rumenit.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cartofi wedges la cuptor

Cartofi la cuptor cu sos de maioneză cu usturoi

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *