Mâncare de quinoa cu linte roșie și mazăre

Mâncare de quinoa cu linte roșie și mazăre

Din categoria rețetelor de zi cu zi face parte și mâncarea de quinoa cu linte roșie și mazăre. Îndeplinește toate condițiile pentru a fi pregătită în timpul săptămânii, când timpul este scurt la fiecare. Este o mâncare ușor de preparat, hrănitoare și gustoasă.

Quinoa face parte din familia cerealelor, dar datorită nurienților pe care îi conține este considerată un superaliment. Este o sursă completă de proteină, este bogată în fibre, grăsimi esențiale, vitamine și minerale.

În combinație cu lintea roșie și mazărea, quinoa nu crează doar o farfurie frumoasă și apetisantă, ci și o masă echilibrată și nutritivă.

 

INGREDIENTE:

  • 100 g quinoa
  • 150 g linte roșie
  • 100 g mazăre
  • 1/2 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm quinoa în câteva ape și o punem la fiert în apă cu sare.

2. La fel procedăm cu lintea și mazărea, pe care le vom fierbe împreună, tot în apă cu sare.

3. Separat curățăm și tocăm mărunt ceapa și cățeii de usturoi. Îi călim 2 minute cu o lingură de ulei de măsline. Adăugăm morcovul curățat și feliat și le călim împreună până se înmoaie.

4. Adăugăm quinoa strecurată de apă, iar apoi lintea și mazărea. Condimentăm cu o foaie de dafin, sare și piper. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele să își amestece aromele cam 10 – 15 minute, având grijă să amestecăm des. Stingem focul și asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Mâncare de mazăre verde cu hrișcă

Pilaf cu năut



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *