Tofu la cuptor

M-am inspirat după vestita rețetă grecească Feta la cuptor, doar că am înlocuit ingredientul principal cu un cub de tofu. Am ales tofu de la Inedit pentru că mi se pare cel mai cremos și pentru că este aproape la fel de sărat ca și feta. Dacă veți folosi un tofu natur (nesărat) să aveți grijă să puneți voi un pic mai multă sare pentru că va fi absorbită și de legume. Iar tofu de la Inedit este un pic mai mare (are 300 g), dacă veți folosi tofu de 180 g puteți pune două cuburi.
Am ajuns la concluzia că ingredientul cheie al grecilor nu este feta, ci condimentele, măslinele, uleiul de măsline și legumele aromate. A ieșit minunat de gustoasă! Toată savoarea, aroma și gustul stă în aceste ingrediente.
Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 1 cub de tofu
- roșii
- ardei gras
- ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 castravete
- măsline
- oregano
- busuioc
- cimbru
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Dintr-un cub de tofu preparăm două porții de tofu, așa că vom tăia cubul pe lungime în 4 felii egale.
2. Decupăm două folii de aluminiu destul de mari incât să înfășurăm bucățile de tofu în ele. Întindem pe o foaie de aluminiu câteva picături de ulei de măsline, așezăm o felie de tofu, deasupra punem câteva felii subțiri de usturoi, iar apoi rondele de ceapă, fâșii de castravete, cuburi de ardei gras, felii subțiri de roșii și măsline.
3. Ridicăm cu grijă folia de aluminiu pe toate cele patru părți și o împachetăm cu grijă în colțuri. Așezăm peste legume a 2-a felie de tofu, iar deasupra presurăm un pic de oregano, busuioc, cimbru și sare. Împachetăm folia până o închidem complet. Repetăm pașii și cu celelalte două felii.
4. Așezăm cele două bucăți împachetate direct în cuptor (preîncălzit la 200 g) pe gratar pentru 20 minute. După acest timp le putem servi, sau le despachetăm în partea de sus și le mai lăsăm 5-10 minute, până se rumenesc puțin deasupra.
Eu am servit tofu la cuptor alături de o salată mare de legume. Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: