Paste carbonara vegane

O rețetă minunată de paste, ușor de preparat și atât de gustoase că îmi lasă gura apă doar când mă gândesc la ele.
Împătimiții de paste vor fi de acord cu mine, că niciodată nu putem spune că mâncăm prea multe paste. Cu cât avem rețete mai variate, cu atât ne putem bucura mai mult de gustul lor. În orice zi a săptămânii o farfurie de paste aromate sunt atât un răsfăț, cât și un deliciu.
Cel mai des folosesc paste integrale de la Molisana pentru simplul motiv că sunt mai proteice, conțin 15 g de proteine/100 g. Iar raportul calitate – preț este foarte bun.
Din ingredientele de mai jos ies două porții de paste carbonara:
INGREDIENTE:
- 200 g paste integrale
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri făină
- 3 căței de usturoi
- 150 g ciuperci
- 180 g tofu afumat
- oregano
- busuioc
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Separat, punem într-o tigaie adâncă o lingură de ulei de măsline și cățeii de usturoi dați prin presă. Adăugăm ciupercile curățate și feliate și tofu dat prin răzătoare sau tăiat fâșii subțiri. Când s-au înmuiat ciupercile le scoatem pe o farfurie.
3. Folosim aceeași tigaie, amestecăm uleiul de cocos și cele două linguri de făină la foc mic până se încorporează și se formează ca o pastă. Punem câte un strop de apă (din apa în care au fiert pastele) până se diluează și capătă consistența unui sos.
4. Adăugăm ciupercile și tofu, oregano, busuioc, sare, piper și pastele strecurate de apă. Amestecăm și mai lăsăm pastele carbonara 5 minute să își amestece gusturile. Le putem servi cu parmezan de la Parmeggio presărat deasupra și extra busuioc.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: