Brânză de tofu/ Almette de casă vegană
Brânză de tofu/ Almette de casă vegană
Pe departe cea mai simplă, rapidă dar și cea mai gustoasă cremă de tofu tartinabilă este cea cu ceapă verde și mărar. Se prepară foarte ușor, fără prea mari bătăi de cap, avem nevoie de un cub de tofu natur și de ceapă verde, mărar și pătrunjel proaspete. Iese cremoasă și aromată, la fel ca binecunoscuta cremă Almette.
O putem servi alături de pâine de casă sau lipii arăbești și legume de sezon.
INGREDIENTE:
- 180 g tofu natur
- 2-3 linguri zeamă de lămâie
- 1 ceapă verde
- pătrunjel verde
- mărar verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și mixăm.
2. Pentru a subția crema, adăugăm câte un pic de apă până ajungem la consistența dorită. Potrivim de sare și zeamă de lămâie după gust.
3. Pentru a face crema mai aromată, la final, când este gata, mai adăugăm un pic de mărar tocat mărunt.
Servim brânza de tofu Almette cu pâine de casă, sau lipii!
Rețete din aceeași categorie: