Spaghetti bolognese vegane
Datorită Tocatei de la Verdino putem înlocui carnea în aproape orice rețetă. Eu personal o prefer pe aceasta față de Minced de la Naturli, în primul rând pentru că mi se pare mai gustoasă, iar în al doilea rând Tocata este din proteină de mazăre, pe când varianta de la Naturli este din proteină din soia.
Așadar am reconstituit rețete de spaghetti bolognese foarte ușor și am obținut același gust delicios.
Din ingredientele de mai jos vom obține două porții de paste. Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 150 g paste
- 1/2 ceapă roșie
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 200 g tocată de la Verdino
- 250 g roșii conservă
- 1 lingură de bulion
- 1/2 pastă de ardei iute
- 6 roșii cherry
- 1 foaie dafin
- rosmarin
- oregano
- busuioc
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în apă cu sare ținând cont de instrucțiunile de pe ambalaj, mai puțin cu 5 minute (ultimele 5 minute vor fierbe împreună cu legumele). De ex.: pastele mele aveau timp de fierbere 11 min, le-am fiert 6 minute în apă cu sare și alte 5 minute împreună cu legumele.
2. Separat, călim într-o lingură de ulei de măsline cățeii de usturoi dați prin presă, ceapa tocată mărunt și morcovul feliat.
3. Adăugăm mixul de la Verdino, acoperim cu un capac și lăsăm 3-4 minute.
4. Punem roșiile din conservă mărunțite, pasta de ardei iute, foaia de dafin, oregano, busuioc, rosmarin, sare și piper după gust.
5. Când legumele noastre sunt fierte (mai ales morcovul) adăugăm pastele strecurate de apă și roșiile cherry tăiate in 2 sau in 4 (în funcție de cât sunt de mari). Le mai lăsăm pe foc 5 minute să își amestece aromele. Putem să servim spaghettele bolognese cu parmezan de la Parmeggio presărat deasupra și extra busuioc.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: