Mâncare de conopidă cu năut și bulgur

Bulgurul conține mai multe proteine, fibre, vitamine și minerale decât orezul și are un indice glicemic scăzut. În combinație cu conopidă și năut obținem o mâncare foarte gustoasă dar și hrănitoare.
Mâncarea de conopidă cu năut și bulgur este ușor de preparat și poate fi o idee bună pentru orice zi a săptămânii.
Din ingredientele de mai jos obținem două porții:
INGREDIENTE:
- 150 – 200 g conopidă
- 150 g năut fiert
- 100 g bulgur
- 1 ceapă uscată
- câteva codițe de ceapă verde
- 1 ardei roșu
- 2 căței de usturoi
- un vârf de cuțit de turmeric
- mărar verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm bulgurul în 2 ape, îl acoperim cu apă și îl fierbem până își dublează volumul.
2. Eu am folosit năut gata fiert, aveam pus la congelator. (Altfel, năutul se spală și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie îndepărtată spuma.)
3. Desfacem conopida în buchețele mici și le spălăm foarte bine.
4. Călim ceapa și cățeii de usturoi tocate mătunt cu o lingură de ulei de măsline. Am pus și câteva codițe de ceapă verde tocate pentru extra aromă și culoare. Adăugăm ardeiul roșu tocat, boabele de năut și conopida, acoperim cu un capac și lăsăm legumele să fiarbă în zeama proprie.
5. Când sunt fierte legumele adăugăm și bulgurul strecurat de apă, punem un vârf de cuțit de turmeric, sare și piper după gust. Acoperim din nou și mai lăsăm să fiarbă 3-4 minute, apoi oprim focul și asezonăm cu mărar verde tocat mărunt.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: