Pesto de leurdă

Leurda are o gust puternic, foarte aromat de usturoi pe care îl transmite mai departe preparatelor, dar fără acea iuțelă înțepătoare. Astfel, mâncărurile cu leurdă sunt în primul rând o sursă bogată de nutrienți, iar în al doilea rând au o culoare foarte vie și apetisantă și o aromă intensă, naturală.
Una dintre cele mai cunoscute rețete preparate din leurdă este pesto. Pentru că se prepară foarte ușor și este delicios. Pesto de leurdă este minunat pentru paste, dar nu numai, este atât de bun încât îl putem mânca doar simplu, întins pe pâine.
INGREDIENTE:
- 70 g frunze de leurdă
- 25 g sâmburi de pin
- 1 lingură drojdie inactivă
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- pătrunjel verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm frunzele de leurdă și le punem in robotul de bucătărie. Putem folosi la fel de bine și un mixer vertical.
2. Adăugăm sâmburii de pin, pătrunjel verde, drojdia inactivă, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare după gust. Mixăm foarte bine, până se mărunțesc toate ingredientele și capătă o textură cremoasă.
Păstrăm sosul pesto la frigider, într-un borcan, acoperit cu o lingură de ulei de măsline, pentru că altfel va oxida. Sau dacă vrei să faci mai mult, îl poți păstra la congelator pentru un timp mai îndelungat, pus în punguțe, sau recipiente speciale.
Eu am făcut paste integrale cu pesto de leurdă, am mai pus doar bucuioc și oregano uscate și au fost delicioase!
Poftă bună!
Vezi și alte rețete de pesto: