Legume la cuptor

Legume la cuptor

Legumele la cuptor sunt o garnitură potrivită pentru orice fel principal. Este o mâncare ușoară pentru organism, hrănitoare și foarte gustoasă.

Se prepară ușor, fără mari bătăi de cap…pur și simplu pregătim legumele, le condimentăm și le punem la cuptor. Iar cât se coc legumele avem destul timp să pregătim un fel principal pe măsură.

 

INGREDIENTE:

  • 4 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 1 broccoli
  • 10 roșii cherry
  • 1 ceapă roșie
  • 2 cepe verzi
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • ulei de măsline
  • coriandru
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm toate legumele și le tăiem felii ( morcovii, ceapa), sau cuburi ( cartofii, roșiile), iar broccoli îl desfacem buchețele.

2. Stropim o tavă cu un pic de ulei de măsline și așezăm un strat de cartofi și unul de morcovi. Presărăm un pic de sare, iar apoi punem buchețele de broccoli, roșii și ceapă. Cățeii de usturoi îi dăm prin presă, îi amestecăm cu o lingură de zeamă de lămâie și distribuim amestecul uniform. Deasupra presărăm puțin coriandru, sare și piper după gust. Dacă dorim puteți lăsa așa legumele, cum le-am așezat, sau le putem amesteca. Eu le-am amestecat pentru a fi sigură că se împrăștie bine condimentele.

3. Asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt, acoperim forma cu o folie de aluminiu și o dăm la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 30 -40 min (sau până ne asigurăm că sunt cartofii copți). Apoi scoatem folia și mai lăsăm legumele aproximativ 15 minute, sau până încep să se rumenească.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cartofi striviți cu cremă de tofu

Cartofi wedges la cuptor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *