Drob vegan/ de post

Drob vegan/ de post

De pe masa sărbătorilor pascale la noi nu lipsește drobul. Este foarte gustos și aromat și de obicei se termină printre primele prepate.

Datorită ciupercilor și a lintei este sățios și aduce foarte mult la gust cu preparatul original. Doar că este mult mai ușor pentru organism. Putem servi feliile de drob ca aperitiv alături de legume viu colorate.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g ciuperci champignon
  • 150 g linte roșie*
  • 100 g făină de năut**
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă roșie
  • 2 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 linguri drojdie inactivă
  • 3 căței de usturoi
  • cimbru
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare, piper

 

* Cumpără linte la cel mai bun preț de pe Vegis.ro

** Cumpără Făină de năut de pe DrMax.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Acoperim făina de năut cu apă și o lăsăm la hidratat minim o oră.

2. Spălăm lintea și o lăsăm la înmuiat minim 2 ore (dacă vreți să grăbiți procesul o puteți înmuia cu apă fierbinte). Iar apoi îi schimbăm apa și o fierbem aproximativ 15 minute.

3. Curățăm ceapa roșie, cea verde și cățeii de usturoi și îi tocăm mărunt. Le punem într-o tigaie întinsă cu o lingură de ulei de măsline și le călim 2 minute. Spălăm ciupercile, le tocăm și le punem peste ceapă împreună cu rădăcina de pătrunjel dată prin răzătoare. Adăugăm ardeiul gras tocat și morcovul tăiat felii, cimbru, sare și piper.

 

4. Când legumele sunt fierte le transferăm într-un castron, punem și lintea, amestecul de făină de năut, drojdia inactivă, mărar și pătrunjel tocate și amestecăm. Gustăm și verificăm dacă mai trebuie sare și piper.

5. Transferăm compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt și o nivelăm cu o spatulă. Stropim deasupra cu puțin de ulei de măsline. Dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 g) aproximativ 35 minute. Când e gata îl lăsăm să se răcească complet în tavă, iar apoi îl feliem.

 

Poftă bună!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Salată Boeuf

Ardei umpluți

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *