Salată de legume cu năut
O salată simplă și fresh este foarte nutritivă pentru organism și este oricând binevenită. Mai ales că au început să apară legumele de la producătorii locali care sunt mult mai gustoase și aromate.
Rețetele de salate sunt în general versatile și nu trebuie să respecte o ordine exactă. În principiu putem combina orice legume ne plac, dar trebuie să ținem cont de un lucru: dacă intenționăm să servim salata ca fel principal va trebui să o facem proteică. În cazul de față am pus năut, iar dacă nu avem putem pune și fasole. Legăm salata cu un pic de ulei de măsline și oțet balsamic și ne putem bucura de gustul bogat și de nutrienții pe care îi are.
INGREDIENTE:
- 3 roșii
- 1 ardei gras
- 2 castraveți
- 2 ceapă verde
- 1 avocado
- 2-3 ridichi
- salată verde
- 200 g năut fiert
- boia de ardei afumată
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- oțet balsamic
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tăiem toate legumele.
2. Năutul fiert îl stropim cu un pic de zeamă de lămâie, sare și boia de ardei afumată și îl tragem la tigaie până se rumenește ușor.
3. Amestecăm legumele, adăugăm și năutul, un pic de ulei de măsline, oțet balsamic și sare după gust.
Poftă bună!