Mâncare de mazăre cu fasole păstăi

Mâncarea de mazăre cu păstăi este ușor de preparat, ideală pentru prânzurile grăbite din timpul săptămânii. Este foarte gustoasă, apetisantă și sățioasă.
Din ingredientele de mai jos vor ieși două porții. Iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 400 g roșii
- 200 g mazăre
- 200 g păstăi
- 2 linguri făină
- 1/2 linguriță coriandru
- pătrunjel verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și o călim 2 minute împreună cu cățeii de usturoi dați prin presă într-o lingură de ulei de măsline.
2. Fierbem mazărea și separat fasolele păstăi în apă cu sare.
3. Opărim roșiile, le curățăm de coajă, le tocăm și le punem peste ceapă. Adăugăm și păstăile și mazărea strecurate de apă. Condimentăm cu coriandru, sare și piper după gust, acoperim cu un capac și le lăsăm să fiarbă împreună aproximativ 10 minute, sau până se evaporă zeama.
4. Turnăm peste cele două linguri de făină 100 ml apă fierbinte și amestecăm foarte bine. Turnăm amestecul peste mâncare printr-o sită pentru a nu permite să treacă cocoloașe de făină. Mai lăsăm câteva minute până se îngroașă sosul. Gustăm să vedem dacă mai trebuie sare și asezonăm cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!