Humus cu pesto

Humusul cu pesto este probabil una dintre cele mai simple variante de humus. Se prepară repede și este foarte aromat și gustos.
Practic este humusul clasic preparat cu tahini și usturoi, la care adăugăm pesto și pătrunjel verde pentru un plus de aromă și aspect. Putem alege un sos pesto cumpărat, sau putem să îl preparăm singuri alegând una din următoarele variante:
INGREDIENTE:
- 250 g năut fiert*
- 2 linguri de pesto
- 1-2 căței de usturoi
- 2 linguri tahini
- 1 lingură ulei de măsline
- câteva semințe de chimion
- zeamă de lămâie
- pătrunjel verde
- sare
* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.
MOD DE PREPARARE:
1. Năutul trebuie să fie fiert (se lasă la înmuiat peste noapte, dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească).
2. Vom pune în robotul de bucătărie boabele de năut împreună cu pesto și tahini și mixăm. Vom adăuga și celelalte ingrediente: cățeii de usturoi, semințele de chimion, uleiul de măsline, zeama de lămâie, pătrunjel verde și sare după gust. Mixăm din nou până obținem un amestec cremos și fin.
Asezonăm humusul cu pătrunjel verde tocat mărunt și îl servim cu pâine de casă sau lipii arăbești.
Poftă bună!
Alte idei de humus:
Humus cu avocado (guacamole humus)
Humus cu ardei copți