Mâncare de ardei copți cu soia boabe

Încerc să îmi consum agoniseala de iarnă, adică legumele rămase la congelator pentru a le putea înlocui cu cele proaspete și aromate. Așadar astăzi m-am gândit să fac o mâncare de ardei copți cu mămăliguță, dar i-am gătit în stil indian cu condimente specifice. Iar pentru un plus de proteine am adăugat boabele de soia.
Din ingredientele de mai jos ies două porții de ardei copți cu soia boabe. Iată cum îi pregătim:
INGREDIENTE:
- 500 ardei copți
- 200 g soia boabe
- 1 ceapă uscată
- 1-2 căței de usturoi
- 2 linguri bulion sau suc de roșii
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță pastă de ardei iute
- coriandru
- boia afumată
- 1 foaie de dafin
- pătrunjel verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Ardeii îi spălăm, îi uscăm și îi coacem exact ca pe vinete: pe grătar, în cuptor, sau direct la focul de la aragaz. Fiecare alege varianta cu care s-a obișnuit și care îi este mai comodă. Coacem ardeii pe toate părțile, îi scoatem într-un castron, îi dăm cu sare, îi acoperim și îi lăsăm să se răcească. În felul acesta îi vom curăța mai ușor.
2. Soia se spală și se lasă la înmuiat 12 h, după care se scurge apa și se pune la fiert. Eu aveam și ardei și soia puse la congelator, așa că mi-a fost mult mai ușor.
3. Curățăm și tocăm mărunt ceapa și o călim 2 minute împreună cu cățelul de usturoi dat prin presă, cu o lingură de ulei. Adăugăm boabele de soia și ardeii curățați și tăiați fâșii. Acoperim cu un capac și lăsăm legumele aproximativ 10 – 15 minute.
4. Adăugăm bulionul, pasta de ardei iute și condimentele (coriandru, boia afumată, turmeric, foaia de dafin, sare și piper după gust). Acoperim din nou și lăsăm legumele să își amestece aromele aproximativ 10 min. După care lăsăm mâncarea să fiarbă fără capac, amestecând des, până scade zeama de tot.
5. Când este gata stingem focul și asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt. Am servit mâncarea de ardei copți cu soia boabe cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Tocăniță de ardei copți cu ciuperci