Chiftele din soia boabe cu orez roșu

Chiftele din soia boabe cu orez roșu

Probabil ați observat că eu chiftelele le fac numai la cuptor, indiferent de ce pun în ele. Mi se par mult mai gustoase, parcă se fac și mai ușor și cel mai important nu sunt uleioase. Au ieșit atât de bune încât s-au terminat imediat, le-am mâncat și goale.

Le putem servi alături de orice garnitură dorim. Eu am gătit separat un orez roșu ușor picant cu pătrunjel verde și busuioc.

 

INGREDIENTE:

Pentru chiftele:

  • 300 g soia boabe
  • 100 g țelină
  • 1 cartof mediu
  • 1 ceapă uscată
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2-3 linguri de făină
  • sare, piper

Pentru orez:

  • 150 g orez roșu
  • 1 lingură de bulion sau suc de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • pătrunjel
  • 1/2 ardei iute
  • busuioc
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

Chiftele:

1. Spalăm boabele de soia și le lasăm la înmuiat 12 h, după care schimbăm apa și le fierbem. Atât la înmuiat cât și la fiert îndepărtăm cojițele care se ridică la suprafață.

2. Punem în robotul de bucătărie boabele de soia fierte, țelina și ceapa tocate, cățeii de usturoi, pătrunjelul și mixăm până se mărunțesc toate ingredientele. Transferăm amestecul într-un castron, adăugăm cartoful dat prin răzătoarea mică, 2-3 linguri de făină (eu am pus făină de mazăre dar merge orice fel), sare și piper după gust.

3. Formăm chiftele roțunde, le turtim ușor între mâini și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când terminăm toate chiftelele de făcut dăm tava la cuptor (preîncălzit la 180 g) pentru 30-35 min sau până încep să se rumenească. După 20 minute le întoarcem pe cealaltă parte pentru a ne asigura că se vor coace uniform.

 

 

 

Orezul:

1. Spălăm orezul, îl acoperim cu apă și îl lăsăm cam 1 oră la hidratat. După care îl strecurăm, veți observa că apa se colorează, lucru care este absolut normal. Îl spălăm în câteva ape și îl punem la fiert cam 30 min. Procesul de hidratare scurtează timpul de fierbere, dacă vom sări peste acest pas, orezul va fierbe mai mult.

2. Între timp pregătim celelalte ingrediente: punem într-o tigaie încăpătoare cățelul de usturoi dat prin presă, ardeiul iute tocat foarte mărunt și o lingură de ulei de măsline și le călim 1-2 minute. Adăugăm bulionul, orezul fiert și strecurat de apă, busuioc, pătrunjel verde tocat mărunt, sare și piper după gust. Amestecăm, acoperim și mai lăsăm câteva minute să se amestece aromele.  După ce stingem focul mai putem presăra puțin pătrunjel verde pentru un plus de aromă.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Șnițele din țelină cu ardei copți și tofu

Falafel cu piure de conopidă



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *