Spaghetti cu ciuperci, leurdă și pesto

Spaghetti cu ciuperci, leurdă și pesto

Spaghetti cu ciuperci, leurdă și sos de pesto:

O rețetă de spaghetti foarte gustoasă și practică, cu arome minunate de usturoi și busuioc. Pesto îl putem cumpărăm din comerț sau să îl putem face în casă, după cum avem timp.

Binecunoscutul Pesto de busuioc

O variantă mai accesibilă este Pesto de rucola

Sau în același ton cu rețeta: Pesto de leurdă

Din ingredientele de mai jos ies două porții de paste. Iată cum le preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 230 g spaghetti
  • 100 g leurdă
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 cățel de usturoi
  • pesto
  • busuioc
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Firbem spaghettele jumătate din timpul indicat pe ambalaj în apă cu sare.

2. Separat dăm câțelul de usturoi prin presă și îl călim 1 minut cu un pic de ulei de măsline. Apoi adăigăm ciupercile curățate și feliate, acoperim cu un capac și le lăsăm până se înmoaie.

3. Spălăm leurda, o mărunțim și o punem peste ciuperci, presărăm puțin busuioc și sare. Acoperim din nou pentru câteva minute.

4. Adăugăm sosul de pesto și spaghettele strecurate de apă. Eu am avut timpul de fierbere total la spaghette 10 minute și le-am fiert inițial 5 minute, iar acum le voi mai lăsa încă 5 minute cu celelalte ingrediente pentru a-și amesteca aromele.

Putem servi spaghettele cu parmezan de la Parmeggio presărat deasupra și extra busuioc.

Buon appetito!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Spaghette bolognese vegane

Paste cu năut



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *