Ciuperci cu sos și orez brun

Ciuperci cu sos și orez brun

O rețetă foarte simplă de ciuperci cu sos, servite alături de un orez brun pregătit simplu doar cu sare, piper și un pic de zeamă de lămâie. Sosul de la ciupercuțe este atât de aromat încât orezul nu mai are nevoie de nici un condiment în plus.

De asemenea puteți înlocui orezul cu paste, sau cartofi fierți peste care punem puțin ulei de măsline și mărar verde.

Din ingredientele de mai jos ies două porții de ciupercuțe cu sos și orez brun. Iată cum le pregătim:

 

INGREDIENTE:

  • 350 g ciuperci
  • 1 ceapă verde cu tot cu codițe
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 ml lapte de soia
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingură drojdie inactivă
  • 1/2 linguriță boia afumată
  • pătrunjel, mărar verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tocăm mărunt o ceapă verde cu tot cu codițe. O călim 2 minute împreună cu cățeii de usturoi dați prin presă și o lingură de ulei de măsline.

2. Adăugăm ciupercile curățate și feliate și acoperim cu un capac. Le lăsăm să fiarbă la foc mic până se înmoaie, având grijă să amestecăm des.

3. Turnăm peste ciuperci 200 ml apă fierbinte (pentru a nu opri fierberea), sosul de soia, zeama de lămâie și condimentele: boia, drojdia inactivă, sare și piper. Acoperim din nou și lăsăm să fiarbă.

4. Amestecăm laptele de soia cu amidonul de porumb până se dizolvă amidonul complet. Când ciupercile sunt fierte turnăm și amestecul din lapte cu amidon și gustăm să vedem dacă mai trebuie sare sau piper. Fierbem ciupercile la foc mic până se îngroașă sosul. Stingem focul, punem mărar și pătrunjel tocate mărunt și le mai acoperim cu capacul 10 minute să se amestece aromele.

5. Fierbem cam 150 g de orez brun în apă cu sare. Îl strecurăm de apă și îl amestecăm cu un pic de sare, piper și zeamă de lămâie.

Poftă bună!

 

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Cea mai gustoasă rețetă de ciuperci sote

Tocăniță de ardei copți cu ciuperci

 

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *