Cereale integrale cu lapte și matcha (fără fierbere)

Cereale integrale cu lapte și matcha (fără fierbere)

Micul dejun cu cereale integrale (fulgi de ovăz) și lapte vegetal este unul dintre cele mai bune moduri de a ne începe ziua. Pe lângă faptul că este foarte gustos și sățios, este hrănitor pentru organism. Practic combină într-un singur bol toți nutrienții ingredientelor pe care le adăugăm. Este minunat pentru digestie, ajută tranzitul intestinal, ne dă energie și nu conține gluten.

Cerealele integrale de regulă se consumă în două moduri: fierte cu lapte (terci) sau hidratate peste noapte. Desigur că prin fierbere își pierd din nutrienți, iar prin hidratare își păstrează majoritatea nutrienților. Prin hidratare cerealele integrale elimini acidul fitic, substanță care împiedică absorbția mineralelor în organism. Iar în aceeași situație sunt și oleaginoasele (nuci, caju, amigdale, etc) și semințele de orice fel. De aceea le amestecăm și le lăsăm împreună la hidratat. Plus că își amestecă aromele cu celelalte ingrediente, iar dimineață vom avea mai degrabă un desert, decât un mic dejun.

Pudra Matcha este opțională, dar dacă o veți adăuga cu siguranță nu veți regreta. Matcha este un „superaliment” ideal pentru micul dejun, ce are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Află de aici toate beneficiile pe care le are MATCHA pentru organism și alte rețete:

Ce este ceaiul Matcha și cum îl folosim în rețete

 

 

INGREDIENTE:

  • 80 g fulgi de ovăz
  • 240 g lapte vegetal
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1 lingură semințe de in
  • 3/4 linguriță matcha
  • miez de nucă sau caju, migdale
  • 1 banană

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm fulgii de ovăz cu laptele vegetal, eu am folosit lapte de migdale. Adică la o parte ovăz folosim trei părți lapte.

2. Adăugăm și celelalte ingrediente: sirop de agave, semințe de in, pudra matcha, miezul de nucă mărunțit, banana feliată și alte fructe (dacă dorim). Amestecăm foarte bine, acoperim castronul și îl dăm la frigider până dimineață (minim 8 ore).

3. Dimineața îl scoatem din frigider și îl lăsăm câteva minute să se încălzească sau putem turna puțin lapte călduț deasupra pentru a-l aduce mai repede la o temperatură optimă pentru a fi savurat.

Poftă bună!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *