Năut cu dovlecel și broccoli pe pat de bulgur

Năut cu dovlecel și broccoli pe pat de bulgur

Mâncarea de năut cu legume pe pat de bulgur este preparată în stil indian, cu condimente specifice. Dacă sunteți fani acestui stil culinar veți aprecia cu siguranță aromele intense, ușor picante. Iar dacă doriți să faceți legumele mai picante puteți pune un ardei iute întreg în loc de jumătate cum este în rețetă.

Pentru că legumele sunt suficient de condimentate am ales să le servesc alături de un bulgur preparat cât mai simplu.

Din ingredientele de mai jos vor ieși două porții de năut cu dovlecel și broccoli pe pat de bulgur. Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 1 ceapă uscată
  • 1 cățel de usturoi
  • rădăcină de ghimbir
  • 1/2 ardei iute
  • 200 ml lapte de soia
  • 100 g broccoli
  • 200 g năut fiert
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă verde
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță curry
  • câteva semințe de chimion
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

  • 150 g bulgur
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm și tocăm mărunt ceapa uscată, ceapa verde, cățelul de usturoi și ardeiul iute (dacă preferați mâncarea mai picantă puteți pune un ardei întreg). Cam 1 cm de rădăcină de ghimbir o curățăm și o dăm prin răzătoare. Le călim pe toate cu o lingură de ulei 1-2 minute.

2. Adăugăm năutul fiert, dovlecelul curățat și tăiat cuburi, broccoli desfăcut în buchețele mici și condimentele (turmeric, curry, chimion, sare și piper). Lăsăm legumele să fiarbă acoperite cu un capac cam 10 minute, având grijă să amestecăm des.

3. Între timp spălăm bulgurul în 2 ape, îl acoperim cu apă și îl fierbem până își dublează volumul. Când e gata îl amestecăm cu sosul de soia, zeamă de lămâie, sare, piper după gust și pătrunjel verde.

4. Turnăm laptele peste legume, acoperim din nou cu capacul și fierbem până scade zeama complet.

5. Când sunt fierte legumele gustăm să verificam dacă mai trebuie sare, sau piper și adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim mâncarea de năut cu legume pe un pat de bulgur și mai presărăm deasupra puțin pătrunjel verde proastăt.

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Mâncare de spanac cu năut și hrișcă

Mâncare de cartofi cu broccoli și soia boabe

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *