Clătite pufoase vegane/ de post

Clătite pufoase vegane/ de post

Clătitele se numără printre cele mai simple deserturi pe care le putem prepara. Se fac ușor, repede și le putem umple cu orice dorim de la dulceață, ciocolată, sau fructe. Le putem prepara cu ajutorul celor mici îmbinând astfel gătitul cu joaca.

Bicarbonatul amestecat cu apă minerală face clătitele noastre fragede, pufoase și moi. Iar turmericul le dă o culoare apetisantă gălbuie.

 

INGREDIENTE:

  • 200 g făină
  • 400 ml apă minerală
  • 30 ml ulei de cocos
  • 1 lingură îndulcitor
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • un vârf de cuțit de turmeric

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm toate ingredientele solide (făină, bicarbonat, turmeric și un praf de sare).

2. Turnăm apa minerală câte puțin și amestecăm cu un tel până obținem o cremă groasă și fină.

3. Adăugăm și restul ingredientelor: uleiul de cocos, îndulcitorul (eu am folosit sirop de agave) și esența de vanilie. Amestecăm din nou astfel încât să nu rămână cocoloașe.

4. Încingem tigaia foarte bine. Puteți verifica ținând palma deasupra tigăii, este suficient de încinsă în momentul în care simțiți căldura puternică în palmă. Punem foarte puțin ulei și îl întindem cu un șervețel pe toată suprafața. În acest fel surplusul de ulei va rămâne pe șervețel și clătitele nu vor ieși uleioase. Punem din nou tigaia pe foc și o lăsăm câteva secunde până se strânge uleiul în mijloc.

5. Turnăm câte un polonic din compoziția de clătite și o întindem pe toată suprafața tigăii. Coacem clătita pe ambele părți. Procedăm la fel până terminăm compoziția. Nu mai punem ulei decât dacă se prind clătitele de tigaie. Dacă folosiți o tigaie antiaderentă nu va mai fi nevoie. Vom ține clătitele acoperite până le servim pentru a rămâne fragede.

 

6. Umplem clătitele cu dulceață, ciocolată sau fructe și presărăm deasupra puțin miez de nucă mărunțit.

Poftă bună!

 

Clătite umplute cu ciocolată și banane

Clătite umplute cu dulceață de mure

 

 

Reșete din aceeași categorie:

Vafe cu cacao și fructe

Clătite americane

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *