Pleurotus stir-fry cu legume
Ciuperci pleurotus stir-fry cu legume sau tigaie încinsă, o mâncare bogată în arome intense, consistentă și foarte gustoasă. O putem servi alături de o garnitură, sau simplu cu mămăliguță caldă.
Din ingredientele de mai jos vor ieși două porții de pleurotus cu legume:
INGREDIENTE:
- 400 g ciuperici pleurotus
- 1 dovlecel
- 1 ceapă verde
- rădăcină de ghimbir
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură oțet balsamic
- boia afumată
- semințe de susan*
- sare, piper
* Cumpără semințe de susan la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm cățeii de usturoi și îi dăm prin presă, cam 1 cm rădăcină ghimbir și o dăm prin răzătoarea mică, ceapa verde și o tocăm. Le călim pe toate două minute cu o lingură de ulei de porumb.
2. Spălăm ciupercile sub jet de apă rece și ne asigurăm că nu rămân impurități între striații. Le punem deoparte pe un șervet de hârtie și le lăsăm să se scurgă bine de apă. Îndepărtăm codițele lemnoase, tăiem ciupercile fâșii și pe punem în tigaie. Acoperim cu un capac și le lăsăm să se înmoaie.
3. Curățăm și tăiem fâșii restul de legume: dovlecelul, morcovul și ardeiul gras și le adăugăm în tigaie. Acoperim din nou și le lăsăm să fiarbă până scade complet zeama lăsată de legume.
4. Când a scăzut zeama complet adăugăm sosul de soia cu oțetul balsamic și condimentele ( 1/2 linguriță boia afumată, sare și piper după gust). Călim legumele la foc mediu, fără capac, având grijă să amestecăm des, până absorb complet sosul de soia și oțetul. Putem gusta să vedem dacă mai trebuie sare și piper.
Transferăm ciupercile pleurotus stir-fry într-o farfurie, presărăm deasupra semințe de susan și ceapă verde tocată mărunt. Le servim cu mămăliguță caldă.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie:
Ciuperci sote